Tekne Kiralama: Özel Günler İçin Unutulmaz Bir Seçenek

3 Ekim 2024 Perşembe

Özel günlerinizi standart kutlama seçeneklerinden farklı, benzersiz bir şekilde kutlamak ister misiniz? Unutulmayacak kutlamalar için tekne kiralama büyüleyici bir tercih olabilir.

Sevdiklerinizin doğum günleri, yıl dönümleri veya düğünler gibi özel anlarınızı denizin huzur veren atmosferinde, dalgaların dinlendirici ritmi ile taçlandırabilirsiniz.

Tekne Kiralarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Özel kutlamaları daha da unutulmaz kılan tekne kiralama, büyüleyici bir ortam sunar. Ancak tekne kiralarken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır.

  • İhtiyaçlarınıza Uygun Tekneyi Seçin: Tekne kiralama görüşmelerine geçmeden önce kaç kişiyle seyahat edeceğinizi ve ne tür bir etkinlik düzenleyeceğinizi belirleyin. Küçük gruplar için daha küçük tekneler uygun olabilir; ancak büyük bir davet planlıyorsanız daha büyük ve lüks bir tekne seçmeniz daha iyi olacaktır.

  • Güvenlik ve Mürettebat: Tekne kiralarken ilk önceliğiniz her zaman güvenlik olmalıdır. Teknenin kaptanı ve mürettebatının deneyimli ve işinin uzmanı olduğunu bilmek önemlidir. Kutlamanızın daha güvenli ve sorunsuz geçmesi için mürettebatlı bir tekne kiralayarak profesyonek destek alabilirsiniz.

  • Rota Planlaması: Hangi güzergahta seyahat etmek istediğinizi önceden planlayın. Popüler ve kalabalık limanlarla bakir koylar arasında bir denge tutturarak rotanızı hazırlayabilirsiniz. Yine kutlamanızın türüne göre, örneğin bir yıl dönümü gibi daha samimi bir kutlama olacaksa, gün batımı manzarası sunan noktaları tercih edebilirsiniz.

  • Bütçe ve Ekstralar: Tekne kiralama yapacağınız şirketle görüşmelerinizde, kiralama bedeline nelerin dahil olduğunu öğrenin. Genellikle alacağınız fiyat temel hizmetleri içerir ve yiyecek-içecek, su sporları ekipmanı vb. gibi ek hizmetler için ekstra ücret ödemeniz gerekir. Kiralayacağınız tekneye karar verirken almak istediğiniz ek hizmetleri de belirleyip buna göre bir bütçe hazırlamalısınız.

  • Rota ve Hava Durumu: Seyahat etmek istediğiniz rotayı belirledikten sonra, bu rota üzerinde uğrayacağınız noktaların hava durumlarını yakından takip etmelisiniz. Bazı koyların girişleri dardır ve iyi kaptanlar dahi belirli hava ve rüzgar şartlarında bu koylara güvenle giremeyebilir.

Bu noktalara dikkat ederek, itibarlı ve uzun yıllardır bu sektörde hizmet veren bir şirket seçtiğinizde, keyifli bir yat tatilinin tadını çıkarabilirsiniz.

Tekne Tatilinde Ne Giyilir?

Tekne tatilinde çıkmak istiyorsanız, işlevselliği ön planda olan rahat ve şık kıyafetler seçmelisiniz. Teknede sizi hem güneşten koruyacak hem de denizin tadını çıkarmanıza imkân verecek giysiler seçmek önemlidir.

  • Gündüz Kıyafetleri: Hafif, nefes alabilen kumaşlardan yapılmış ve güneşin altında rahatlıkla dolaşmanızı sağlayacak kıyafetler en iyi dostunuz olacak. Yanınıza güneş kremi, güneş gözlüğü ve şapka almayı ise kesinlikle ihmal etmeyin. Denizin tadını çıkarabileceğiniz mayo, plaj elbisesi veya pareolar da tekne tatillerinin vazgeçilmezlerinden.

  • Gece Kıyafetleri: Tekne tatilinize yazın en sıcak günlerinde çıkıyor dahi olsanız, akşamları deniz havası serin olabilir; yanınızda ince bir hırka veya şal gibi bir parça bulundurmanız gerekebilir. Eğer özel bir kutlama yapılacaksa, bu gece için şık bir elbise de tercih edebilirsiniz.

  • Ayakkabı: Teknede genellikle ayakkabı giyilmez. Ancak tekne tatiline çıktığınızda gideceğiniz yerlerde gezmek için elbette rahat bir sandalet veya deniz ayakkabısı seçebilirsiniz.

Tekneye Giderken Ne Alınır?

Tatilinizin daha keyifli geçmesi için tekne tatiline çıkarken yanınıza doğru eşyaları almanız gerekir. Özellikle haftalık tekne kiralama gibi bir seçeneği düşünüyorsanız, detaylı bir liste yapmanızı tavsiye ederiz. Asla unutmamanız gereken ve alınacaklar listenizin en başında ise şunlar olmalı:

  1.  Güneş Koruyucuları: Güneşin altında uzun saatler geçireceğiniz için yüksek faktörlü güneş kourma kremleri, dudak koruyucuları ve güneş sonrası kremleri mutlaka yanınıza almalısınız.

  2. Plaj Havlusu ve Mayo: Tekne tatilinizde denize girmek kaçınılmaz. Birkaç yedek mayoyu ve hızlı kuruma özelliğine sahip plaj havlusunu ihmal etmeyin.

  3. Kişisel Bakım Ürünleri: Tekne tatiliniz boyunca kişisel bakımınızı geri plana atmamanız gerekir. Suya dayanıklı şampuan ve nemlendiriciler ile deniz sonrası saç kremi gibi kişisel bakım ürünlerinizi de yanınızda götürün.

  4. İlaçlar ve İlk Yardım Çantası: Düzenli olarak kullandığınız ilaçlarınız varsa, tatil süresinde kullanacağınızdan biraz daha fazla olacak şekilde yanınıza almalısınız. Aynı zamanda deniz tutmasına karşı ilaç bulundurmanız, yanınıza küçük bir ilk yardım çantası ve sinek-böcek kovucu sprey almanız da önemlidir.

  5. Kitaplar ve Eğlence Malzemeleri: Kart oyunları, çocuklar için su oyuncakları ve denizin sakinliğinin tadını çıkarabileceğiniz kitaplar da iyi bir eğlence seçeneği olacaktır.

Bunların dışında elbette kıyafetleriniz, elektronik cihazlarınız ve şarj aletleri ve bozulmayan atıştırmalıklar gibi maddeleri de listenize eklemenizi öneririz.

Özel Gün Kutlamalarında Neden Tekne Kiralamalısınız?

Özel günler unutulmazdır; bir de tekne tatili gibi konforun lüksle buluştuğu bir kutlama planlıyorsanız, gelecek yıllarda özlemle hatırlayacağınız anılar yaratabilirsiniz.

Denizin ortasında, gün batımından yıldızlarla kaplı gecelere, romantik bir ortam ile başbaşasınız. Özellikle evlenme teklifi, balayı ve yıl dönümleri gibi günlerde tekne kiralamak daha da romantik bir deneyim sunacaktır.

Kara tatillerinin aksine, kalabalıktan uzak, sadece sevdiklerinize ve size ait bir alan yaratabilirsiniz. Bu alanda kendiniz olabilir, unutulmaz anılar biriktirebilir ve eğlenceyle maceranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Özel bir günü kutlamanın, en sevdiklerinizle birlikte olmanın en büyüleyici yollarından biri tekne kiralamaktır. Tekne tatiliniz boyunca seyahat ettiğiniz grupla, denizin ortasında ve kısıtlı bir alanda bulunacaksınız. Bu yüzden beraber seyahat edeceğiniz grubu birbiriyle iyi anlaşabilen ve eğlenebilecek kişilerden seçmeye özen göstermenizi öneriyoruz. Daha büyük bir etkinlik planlıyorsanız da yine misafir listenizi teknenin kapasitesine göre yapmalısınız. Kiralayacağınız teknenin kapasitesinden fazla yolcu bulunması büyük bir güvenlik riski oluşturacağından, kaptanınızın ve yat kiralama şirketinin uyarılarını ciddiyetle takip etmelisiniz.

Özel günler, yat tatiliyle ve bu tatilin sunduğu lüksle daha da anlamlı hale gelecek. Asmira Marine’in işinde uzman ve size en unutulmaz tatili yaşatmak için çalışan ekibiyle, kolaylıkla bir sonraki kutlamanızı organize edebilirsiniz. Tek gövdeli ve çift gövdeli tekneleriyle ve sunduğu ek hizmetler sayesinde Asmira Marine, her ihtiyacınızı karşılayacak çözümler sağlamaktadır. Ayrıntılı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir; en özel koylardan oluşan rota önerilerimizi ve bizden haberleri keşfedebilirsiniz: asmiramarine.com

Charter Hizmetlerimiz

Asmira Marine, ülkemizin eşsiz koylarını daha fazla kişiye tanıtarak deniz turizminin geliştirilmesi sorumluluğunun bilinciyle; müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerini filosunda sahip olduğu farklı boyut ve donanımlardaki teknelerle karşılamaktadır. 

REZERVASYON