Bodrum’da Yat Kiralama ile Ege’nin Gizli Koylarını Keşfedin

2 Eylül 2024 Pazartesi

Ülkemizin en popüler turizm beldelerinden biri olan Bodrum, sadece hareketli gece hayatı ve tarihi zenginliğiyle değil; aynı zamanda eşi benzeri olmayan koylarıyla da dünyanın en güzel bölgelerindendir. Bodrum’u keşfetmenin pek çok yolu bulunur; otelde kalabilir, ev kiralayabilir veya kamp yapabilirsiniz. Ancak Bodrum’u deneyimlemenin en büyülü yolu yat macerasıdır. Ege’nin bütün güzelliklerini bir arada sunan eşsiz sahilleri, gizli kalmış sakin koyları ve tarihle harmanlanmış kıyı şeridi, ziyaretçilerine unutulmayacak bir tatil vadeder. Bu yazımızda Bodrum’da yat kiralama sayesinde elde edeceğiniz avantajları ele alacağız.

Bodrum’a Ne Zaman Gidilir?

Bodrum’u yılın her ayında, her mevsimde ziyaret edebilir ve ziyaret amacınıza uygun olarak unutulmayacak anılarla dönebilirsiniz. Yerel kültürü keşfetmek veya tarihi zenginlikleri deneyimlemek istiyorsanız, turist yoğunluğunun daha az olduğu ilkbahar ve sonbahar aylarını tercih etmenizi öneririz. Kış aylarında Bodrum genellikle soğuk ve bol yağışlıdır; dolayısıyla kış aylarını tercih edecekseniz hazırlıklı olmalısınız.

Eğer Bodrum’a denizin, güneşin ve muhteşem koyların tadını çıkarmak için gidecekseniz yaz ayları en uygun zamanlardır. Mayıs ayının ortasından eylül ayının ortalarına kadar süren yaz sezonu ideal olacaktır. Ancak turist yoğunluğundan dolayı sakin koyların sükûnetini tecrübe edemeyebilirsiniz.

Nisan ayından mayısın ortalarına kadar olan süreçte Bodrum’u tam anlamıyla deneyimleyebilirsiniz. Hava sıcaklığının koşullarına göre denize girebilir, yat turu yapabilir ve yerel hayata uyum sağlayabilirsiniz. Eğer Bodrum’a yaz sezonunundan hemen önce gidecekseniz bölgedeki fiyatlar da yaz sezonuna oranla daha uygun olacaktır.

Yat Kiralama Ne Kadar?

Bodrum’a gidecekseniz, yat kiralama Bodrum’u en iyi deneyimleme şansını sunar.  Denizin tadına vararak en güzel koyları keşfetmenizi öneriyoruz. Ancak yat kiralama fiyatları, gittiğiniz döneme göre değişiklik gösterecektir. Bodrum’da yat kiralama için sabit bir ücret bulunmamaktadır. Kiralayacağınız yatın boyutu, özellikleri, alacağınız ek hizmetler gibi değişkenler de sezon gibi fiyatlandırmalarda farklılıklara neden olacaktır. Bu nedenle yat kiralamak istiyorsanız gideceğiniz tarihleri ve ihtiyaçlarınızı belirledikten sonra fiyat almaya başlamalısınız.

Bodrum Neden Tercih Ediliyor?

Bodrum, hem yerli hem de yabancı turistler için ülkemizin en çok tercih edilen tatil destinasyonlarındandır. Tatilcilerin Bodrum’u seçmesinin ise birden fazla nedeni bulunur:

Doğal Güzellikler: Turkuaz denizi, muhteşem koyları, zeytin ağaçlarıyla kaplı dağlarıyla, Ege’nin bütün doğal güzelliklerini iç içe sunmaktadır.

Tarihi Zenginlik: Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri olan Halikarnas Mozolesi’nin kalıntılarından, tarihi Bodrum Kalesi’ne; bugüne kadar Bodrum’da yaşamış bütün medeniyetlerden bir iz taşır. Bodrum’da yıl boyunca çeşitli zamanlarda yapılan müzik, sanat ve kültür etkinlikleri yapılmaktadır. Bu etkinlikler de beldenin kültürel zenginliğine katkıda bulunmaktadır.

Yerel Lezzetler: Ege mutfağının en güzel örnekleri, en taze deniz ürünleriyle birlikte eşsiz manzaralar eşliğinde sunulur. Aynı zamanda marinadaki restoranlarda dünya mutfağından lezzetleri de tadabilirsiniz.

Yat ve Tekne Turları: Bodrum’un en ilgi çeken yönlerinden biri yatçılık ve tekne turları açısından sağladığı imkanlardır. Tekne turlarına katılarak veya lüks bir yat kiralayarak masmavi sularda seyir yapabilirsiniz.

Bodrum’da Neden Yat Kiralamalısınız?

Diğer tatil beldelerine nazaran özellikle Bodrum’da yat kiralamak benzersiz deneyimlere yelken açmanızı sağlar. Bodrum ve çevresinde karadan ulaşımı çok zor olan veya sadece deniz yoluyla erişilebilen bir çok gizli koy vardır. Yat kiralayarak bu koylar arasında gezinebilir, pek çok sakin koyu aynı tatilde deneyimleyebilirsiniz. Aynı zamanda her gün farklı bir koyda demirleyerek tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Bodrum’da yat kiralamanın bir diğer avantajı kendi rotanızı belirleyebilme özgürlüğü ve size özel bir konfor alanına sahip olmaktır. Sadece siz ve sevdiklerinizin bir arada olduğu ve en popüler rotaların dışında sizin görmek istediğiniz yerleri görebileceğiniz bir tatil planlayabilirsiniz.

Küçük balıkçı köyleri, antik kalıntılar, tarihi kaleler ve Ege kültürünü, Bodrum’a özel kültürü deneyimleyebilirsiniz. Yatınızla Bodrum kıyılarında gezinirken buranın dünyanın başka hiçbir yerinde yaşayamayacağınız günlük hayatının keyfine varabilirsiniz.

Bodrum’da Yatla Nerelere Gidilir? Bodrum’un en sakin koyları hangileridir?

Bodrum Yarımadası’nın çevresinde gezip görebileceğiniz, doğayı ve tarihi keşfedebileceğiniz pek çok cennet köşesi koy bulunmaktadır. Bu koyların en önemlilerinden biri Orak Adası’dır.

Orak Adası, Bodrum’un yaklaşık 15 Km doğusunda yer alır ve berrak sularıyla ünlüdür. Şehir hayatının gürültüsünden uzaklaşmak ve sakin bir mola vermek isteyenler için muhteşem bir durak olan ada, dalış ve şnorkelle yüzme gibi aktiviteler için idealdir.

Cennet Koyu ise hala Bodrum’un en bakir koylarından biri olma özelliğini koruyan koylarındandır. Çam ve zeytin ağaçlarıyla çerçevelenmiş Cennet Koyu, su sporları yapmak için elverişli bir ortam ve yatınız için de korunaklı bir dinlenme alanı sunar.

Çatal Adaları’nın 2 Km kuzeydoğusunda bulunan Serçe Koyu, sadece 135 metrelik bir girişe sahiptir ve yüksek kayalıkların arasında kalmış saklı bir cennettir. Serçe Koyu Bodrum kıyılarını gezerken görüp uğrayabileceğiniz bir koy değildir; burayı ziyaret etmek isterseniz rotanıza ekleyip özellikle gitmeniz gerekir.

Sadece deniz yoluyla gidebileceğiniz ve yerleşim olmayan Kissebükü de rotanıza almak isteyeceğiniz koylardan biridir. Yaklaşık 1 millik bir sahil şeridinde küçük ve şirin birçok koyu keşfedebilirsiniz.

Bodrum Tatilinde Neler Yapılabilir?

Bodrum’da yat kiralayarak yat tatili yapacaksanız, pek çok aktivite içinden seçim yapabilirsiniz. Öncelikle en popüler aktivite su sporlarıdır. Bodrum ve çevresindeki koylarda 20’den fazla dalış alanı bulunmaktadır. Örneğin bir C-47 Dakota savaş uçağı veya SG115 sahil güvenlik teknesinin kalıntılarını dalış yaparak görebilirsiniz.

Eğer tatilinizi Bodrum’da geçirmek istiyorsanız yat kiralarken ve rotanızı belirlerken ziyaret edeceğiniz her koy için kendinize bir tam gün ayırmanızı öneririz. Demir atacağınız hemen her koyda, gerek karada gerek su üstünde ve su altında olmak üzere onlarca tarihi ve antik kalıntıyla karşılaşacaksınız. Gittiğiniz yerlerin geçmişlerini merak eden tatilcilerdenseniz, tatil planınızı buna göre yapmalısınız.

Bodrum yerli turistler için tanıdık ve özlenmiş bir hayatın, yabancı turistler için ise keşfedilmemiş bir yaşam tarzının kapılarını açan çok özel bir beldedir. Burayı ziyaret edecek tatilcilerin kendilerini zengin tarihe, çam ve narenciye ağaçlarının büyüleyici kokularına ve beyaz badanalı evlerin rengarenk süslemelerine hazırlıklı olması gerekir. Hayatınız boyunca unutamayacağınız bir tatil için Bodrum’u ziyaret edin ve yat kiralayarak bambaşka bir deneyimin tadına varın.

Lüks ve konforu bir araya getiren güçlü filosuyla Asmira Marine, sunduğu zengin hizmetler ile yat tatilinizi daha da unutulmaz kılmak için çalışmaktadır. Tamamen misafirlerinin konforları düşünülerek hazırlanan teknelerimizde bebek karyolasından şişme sörf tahtasına kadar, tatilinizi en güvenli ve en zengin şekilde geçirebileceğiniz hizmetler sunmaktayız. Genç filomuzu oluşturan teknelerimiz, ofislerimiz ve bizden haberlerle ilgili ayrıntılı bilgilere web sitemiz Asmire Marine’den erişebilirsiniz.

Charter Hizmetlerimiz

Asmira Marine, ülkemizin eşsiz koylarını daha fazla kişiye tanıtarak deniz turizminin geliştirilmesi sorumluluğunun bilinciyle; müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerini filosunda sahip olduğu farklı boyut ve donanımlardaki teknelerle karşılamaktadır. 

REZERVASYON