Kaptansız Tekne Kiralama: Macera ve Özgürlük Bir Arada

9 Ağustos 2024 Cuma

Yaz tatillerinin en özel macerası yat kiralayarak sevdiklerinizle denizin, güneşin ve denizden gelen huzurun tadını çıkarmaktır. Karayolu ile erişemeyeceğiniz cennet köşesi koyların tadını çıkarabilmek için, bazen tek seçenek tekne kiralamadır. Kendinize ait bir tekne ile özgürce seyahat etme imkanı sağlarken bazen yalnızca sevdiklerinizle baş başa kalmak isteyebilirsiniz. İşte böyle zamanlardan kaptansız tekne kiralama seçeneğini düşünebilirsiniz.

Kaptansız kiralık tekne seçmenin en büyük avantajlarından biri, size sağlayacağı özgürlüktür. Bir kaptan olmadan teknenizle dilediğiniz gibi hareket edebilir, kendi rotanızı çizerek istediğiniz maceraya yelken açabilirsiniz. Keşfedilmeyi bekleyen benzersiz koylar ve muhteşem manzaralarla dolu unutulmaz bir maceranın yolu kaptansız tekne kiralamadan geçiyor olabilir. En önemlisi de kendi hızınızda seyahat edebilirsiniz ve çok beğenip daha fazla zaman geçirmek istediğiniz yerlerde özel anılar yaratabilirsiniz.

Elbette bütün bunları kaptan ve mürettebatlı bir şekilde kiraladığınız teknelerde de gerçekleştirebilirsiniz; ancak bazı deniz aşıkları için mahremiyet çok önemlidir. Sadece ailenizle ve sevdiklerinizle bir arada olmak isteyebilirsiniz. Yine çocukların, yaşlıların ve çiftlerin konakladıkları teknede yabancı birinin varlığı tamamen gevşemelerini engelleyebilir. Ek olarak sosyal anksiyete gibi anksiyete bozukluğu olan kişiler için de tanımadıkları bir kişiyle sürekli beraber olmak rahatsızlık yaratabilir. Bu da tatilinizin keyfini kısıtlayabilir.

Eğer amatör bir denizciyseniz, kendi teknenizi kontrol etmek sizin için tatilin en önemli bileşenlerinden biri olabilir. Böyle bir durumda kaptansız tekne kiralamak sizin için en ideal seçenek olacaktır.

Bunlara ek olarak kaptansız tekne kiralama maliyet açısından da daha avantajlıdır. Kiralama yaptığınız firmaya göre kaptanın günlük bir ücreti olacaktır ve tekne kiralama fiyatına dahil edilecektir. Eğer tekne kullanma konusunda firmanın kabul edeceği yeterlilik belgeniz varsa, daha uygun olan kaptansız kiralama tekne kiralama fiyatları ile tatilinizin maliyetini de düşürebilirsiniz.

Tüm bu avantajları aynı anda sunan kaptansız tekne kiralama sürecinde özellikle dikkat etmeniz gereken birkaç kritik nokta bulunmaktadır:

1. Yeterlilik Seviyesi: Charter sektöründe şirketler, genellikle kaptanlı tekne kiralamayı standart olarak sunarlar. Ancak müşterilerin denizcilik konusunda ulusal veya uluslararası bir yeterlilik belgesi varsa, kaptansız kiralama da yapabilirler. Bazı şirketler bu yeterlilik belgesiyle birlikte kişinin yetkinliğini kanıtlayacak geçmiş deneyimlerini gösteren bir özgeçmiş de isteyebilirler.

2. Tekne Seçimi: Sahip olduğunuz yeterliliğe göre birlikte çalıştığınız tekne kiralama şirketi, teknelerin de uygunluğunu göz önüne alarak size birden çok seçenek sunabilir. Bu durumda beraber açılacağınız kişi sayısı, ihtiyacınız olabilecek ek hizmetler ve ekipman noktasında detaylı bir planlama yapmanız gerekir. Sizin için en doğru tekneyi seçmenizde bu doneler size yardımcı olacak.

3. Güvenlik Ekipmanları: Teknedeki güvenlik ekipmanlarının yeterliliğini ve kullanılabilirliklerini tekneye çıkmadan önce kontrol etmelisiniz. Gerekirse tekneyi kiraladığınız şirket çalışanlardan güvenlik ve emniyet ekipmanlarının yerlerini göstermelerini, acil durumlarda kullanabileceğiniz yangın söndürücü ve ilk yardım kiti gibi malzemeleri kontrol etmelerini isteyebilirsiniz.

4. Hava Durumu: Tekne kullanma konusunda deneyimli bir amatör denizci olabilirsiniz; ancak bazı hava koşulları sizi tedirgin ediyor olabilir. Sizi rahatsız edecek veya paniğe kapılmanızı sağlayabilecek hava koşulları varsa, tatilinizi yapmak istediğiniz tarihlerdeki hava durumunu kontrol etmelisiniz. Yine tekne kiralama yapacağınız şirketle bu durumu paylaşabilir ve gerekli durumlarda onlardan da destek alabilirsiniz.

5. Planlama: Gideceğiniz yerleri önceden planlamanız, eğer kaptansız tekne kiralayacaksanız çok daha büyük önem taşır. Çünkü gitmek istediğiniz koylar, geçmek istediğiniz geçitler profesyonel bir kaptanın varlığını gerekli kılıyor olabilir. Bunun için yine kiralama yapacağınız şirketle rotanızı gözden geçirmeniz ve gerekli durumlarda değişiklikler yapmak için onlardan destek almanız gerekebilir.

6. Teknede Sağlık: Eğer tekneyi kullanacak kişinin bu görevi yerine getirmesini engelleme olasılığı olan bir sağlık problemi varsa (epilepsi veya panik bozukluğu gibi) veya teknede birlikte açılacağınız yakınlarınız veya arkadaşlarınızdan birinin acilen bir sağlık kuruluşuna başvurmayı gerektirebilecek bri rahatsızlığı varsa, bu durumu tekne kiralayacağınız firmaya bildirmeniz gerekmektedir. Her tekne kiralama işleminde bir sigortalama süreci bulunur ve tekne kiralama şirketinin de böyle bir acil durumun yaşanabilme olasılığının olduğunu bilmesi gerek sigortalama gerekse acil bir durumda destek olabilmek açısından kritik önem taşır.

Bunlara ek olarak özellikle üzerinde durmanız gereken bir unsur da teknede sizinle beraber seyahat edecek (varsa) çocukların yaşları ve sayısıdır. Teknenizle açılmadan önce teknedeki yetişkinlerin acil bir durumda hangi çocuklardan sorumlu olacağını belirlemek artık tekne yolcuları arasında standartlaşmış bir uygulamadır. Eğer teknedeki çocuk sayısı bir kişinin kaptanlık görevini üstlenmesini mümkün kılmıyorsa, diğer şartlar sağlanmış olsa dahi kaptanlı kiralama yapmanızı öneriyoruz. Her ne kadar deneyimli bir tekne kullanıcısı olsanız da acil durumlarda insanlar panikleyebilirler ve bu da olumsuz durumların yaşanmasına neden olabilir. Bu yüzden kaptansız tekne kiralamayı düşünüyorsanız misafir listenizi de titizlikle gözden geçirmelisiniz.

Bütün bu noktaları göz önüne aldıysanız ve kiralama işlemlerinizi gerçekleştirdiyseniz, artık geriye yalnızca maceranızın keyfini çıkarmak kalıyor. Eşsiz doğa, sevdiklerinizle keşfedeceğiniz gizli kalmış cennet köşeleri ve huzurla donanmış keyifli anılar için her şey hazır. Yalnızca size ait, mahremiyetin tadını çıkarabileceğiniz teknenizde kendinizi denizin kollarına bırakın ve hayatın stresinden uzak maceranız başlasın.

Tüm yelkenli teknelerin deneyimli kaptanlar eşliğinde sunulduğu, genç ve lüks filosuyla önde gelen yat charter şirketlerinden olan Asmira Marine, Asmira Group bünyesinde size dilerseniz sadece yolcu olarak tatilin tadını çıkarma, dilerseniz de kendi teknenizin kaptanı olma imkanı sunuyor. İsimlerini opera geleneğinin en özel kadınlarından alan teknelerimizle, alanında uzman ekibimizin sunduğu hizmetlerle, size unutamayacağınız bir tatil yaşatmak için çalışmaya devam ediyor. Teknelerimizin teknik özelliklerini öğrenmek, süreçlerle ve alabileceğiniz ek hizmetlerle ilgili bilgi almak için Asmira Marine websitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Charter Hizmetlerimiz

Asmira Marine, ülkemizin eşsiz koylarını daha fazla kişiye tanıtarak deniz turizminin geliştirilmesi sorumluluğunun bilinciyle; müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerini filosunda sahip olduğu farklı boyut ve donanımlardaki teknelerle karşılamaktadır. 

REZERVASYON