Rota 7

Göcek - Göcek

Mavi Tur’un çıkış noktası, doğal körfezi ve koylarıyla tekneniz için güvenli bir liman olan Göcek; özellikle yaz aylarında oldukça yoğun olan bir tatil beldesidir. Kasım ve mayıs aylarında yapılan yelken yarışları koyun popülaritesini artırmakta; doğal ve tarihi güzellikleri ile Dalyan ve Ölüdeniz gibi cennet köşelerine olan yakınlığıyla sıklıkla tercih edilen bir beldedir. Tekne tatilinize Göcek’ten harika bir başlangıç yapacaksınız.

Rota 7
Detaylı görünüm için haritaya tıklayınız.
Rota 7

1.Gün Check In: Göcek – Sarsala

Uzun kumsalı ve 10 - 12 metrede demirleyebileceğiniz veya önünde alarga kalabileceğiniz Sarsala Koyu’nda; güvenli bir barınmayı, güneşin altında dinlenmeyi ve denizde ferahlamayı vadediyor.

Mavi ve yeşilin birleştiği, deniz kokusunun çama karıştığı bu koyda eşsiz manzaralara şahit olacaksınız. Farklı lezzetleri deneyimleyebileceğiniz restoranların, kiralayabileceğiniz şezlongların ve bir plaj voleybol sahasının da bulunduğu Sarsala Koyu, Dalaman’a yalnızca 16 km uzaklıkta. Sarsala Koyu’nda demir atmışken Dalaman’a da uğramak isterseniz, sahil şeridindeki ticari taksilerle rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

2.Gün: Sarsala – Bedri Rahmi

Sarsala’dan sonra asıl adı Taşyaka olan Bedri Rahmi Koyu’na ulaşacaksınız. Burası adını ünlü ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun 1974’te koyu ziyaret etmesi ve ünlü balık görünümündeki eserini burada vermesiyle almıştır. 

Burada 10 – 15 metre arasında demirleyebilir veya 35 tekne kapasiteli bir iskelesi olan restorana bağlayabilirsiniz. Elektrik ve su bağlama imkânı da olan bu iskeledeki restoranda lezzetli bir mola verebilirsiniz. Ancak koya girerken dikkat etmeniz gereken bir unsur var: koyun derinliği kıyıya kadar devam edip birden azalıyor. Dolayısıyla manevra yaparken ve yanaşırken bu faktörü göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz.

3.Gün: Bedri Rahmi – Hamam

Asırlar önce tepelerde yaşayan şehir kralı bir hamam yaptırmış; bu hamamın kalıntıları Hamam Koyu’nun dibinde görsel bir şölen sunmaktadır. Doğudaki sahil cephesi oldukça derin olan bu koy, Fethiye ve Göcek’ten kalkan günübirlik tur teknelerinin duraklarından biridir ve gündüz saatlerinde oldukça kalabalıktır.

Burada konaklamak isterseniz demirlemek için en uygun alan batı kıyısıdır; ancak özellikle yaz aylarında mevcut olan kalabalıktan uzaklaşmak için 10.30 - 16.30 saatleri dışında koya girmenizi tavsiye ediyoruz. Bir de buraya kadar gelmişken şehir kralının manzarasını deneyimlemek isterseniz, çam ve zeytin ağaçlarının arasında tepeye tırmanabilirsiniz. Gökgemile Limanı ve açık denizi ayaklarınızın altına seren tepede özellikle gün batımı kaçırılmayacak bir manzara vadediyor.

4.Gün: Hamam- Kapı Creek Göbün

Göcek’te bulunan koylar arasında tüm hava koşullarına kapalı ve en korunaklı koy olan Göbün Koyu; birçok yatçının kışın konaklama yeridir. Yaz - kış ziyarete uygun olan bu koyda sezon dışında sükunetin ve huzurun keyfini çıkarmak mümkün. Girişin karşı tarafında bulunan restoranın önünde ve yine girişin iskele tarafında, birbirine tonozlarla bağlı 40 tekne kapasiteli iskeleler bulunuyor. Restoran tarafına yanaşmak istiyorsanız bir anda sığlaşan denizde dikkatli olmanızı tavsiye ederiz.

5. Gün: Kapı Creek – Tersane

Güneybatı ve doğuya doğru daha sığ olan Tersane Koyu’nun adını, sahildeki tarihi tersane kalıntılarından aldığı söylenir. Sahilde, palmiye ağaçlarının arasında küçük bir restoran ve tesislerin bulunduğu koyda, sığlaşma koyun ortasından başlayarak doğudaki kalıntılarda sona ermektedir. Restoranın önünde tonozlarla 15 tekne kapasiteli bir iskelenin bulunduğu koy, özellikle 10.30 - 16.00 saatleri arasında günübirlik teknelerin yoğun olarak giriş yaptığı bir duraktır. Kalabalıktan kaçmak isterseniz bu saatlerin dışında koya girmenizi tavsiye ediyoruz.

6.Gün: Tersane – Domuz Adası – Yassıcalar

Yassıca Adalar derin ve sığ su seçenekleri sunan, irili ufaklı birçok ada ve adacıktan oluşan bölgenin genel adıdır. Burada birçok barınma seçeneği bulunur; gecesi de gündüzü de kendine özgü güzellikleriyle büyülü bir atmosfer sunar.

7.Gün : Yassıcalar – Göcek Adası - Göcek Check Out

Kuzey kıyısında derinliğin 25 metreyi bulduğu bu koyda sahil şeridi boyunca şamandıralar ve kıyıda demirleme yerleri bulunmaktadır. Koyun güney kıyısı ise günün her saatinde güzel olan özel bir lokasyondur. Buraya girdiğinizde Göcek’ten ikmal için yakın bir noktada olacaksınız. Aynı zamanda burada gecelerseniz denizin kokusu ve huzurlu bir uykuya sürükleyecek ninnisini dinleyebilir; Göcek kasabasının dans eden ışıklarını seyredebilirsiniz. D-Marin Göcek lokasyonumuzda sizinle tekrar buluşarak yaşadığınız maceraları dinlemeyi sabırsızlıkla bekliyor olacağız.

Yeni rotalarda görüşmek üzere.

Asmira Marine olarak, hayal ettiğiniz mükemmel tekne tatilini gerçeğe dönüştürüyoruz.

Kiralayacağınız teknenin yanı sıra satın alabileceğiniz yiyecek-içecek paketleri ve kiralayabileceğiniz ekipman gibi ekstra hizmetlerle sizlere, eksiksiz ve rahat bir tatil deneyimi yaşatıyoruz.

Tekne kiralamak hiç bu kadar konforlu olmamıştı! Dilediğiniz tarih aralığını kolayca sorabilir, istediğiniz tekneyi seçebilirsiniz. Tekne seçiminizin ardından sizlere 7/24 hizmet veren müşteri temsilcilerimizle iletişime geçerek ekipman ve yiyecek-içecek paketinizi belirleyebilirsiniz. Siz muhteşem bir tatile hazırlanırken, biz de alanında uzman ekibimizle seçimleriniz doğrultusunda teknenizi hazırlıyor olacağız.

Charter Hizmetlerimiz

Asmira Marine, ülkemizin eşsiz koylarını daha fazla kişiye tanıtarak deniz turizminin geliştirilmesi sorumluluğunun bilinciyle; müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerini filosunda sahip olduğu farklı boyut ve donanımlardaki teknelerle karşılamaktadır. 

REZERVASYON