Rota 8

Göcek - Göcek 2

Doğal körfezi ve koylarıyla tekneniz için güvenli bir liman sunan Göcek, yaz aylarında yoğun bir tatilci nüfusuna sahip olan, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı şirin bir tatil beldesidir. Burada geceleyerek kasabanın dans eden ışıklarını seyredebilir, beldeyi keşfe çıkabilir ve buradan ulaşımı oldukça rahat olan Dalyan, Sarıgerme ve Ölüdeniz gibi mekanları da ziyaret ederek tatilinize hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz.

Rota 8
Detaylı görünüm için haritaya tıklayınız.
Rota 8

1. Gün Check In: Göcek – Boynuzbükü

Kütük ağaçlarıyla kaplı Boynuzbükü Koyu’nun sonunda bulunan tesiste tonozla birbirine bağlanmış olan 20 kapasiteli ahşap bir iskele bulunmaktadır. Burada elektrik ve su bağlama imkânı bulunmakta; iskelenin derinliği sığ kıyı şeridinde 3 metreye ulaşmaktadır. Tesisin su sporları merkezinden de faydalanabilir; parasailing tekneleri ile Gökova’nın koylarını kuşbakışı olarak görebilirsiniz.

2. Gün: Boynuzbükü – Hamam

Hamam Koyu’nun dibinde, yüzyıllar önce tepelerde yaşayan şehir kralının yaptırdığı söylenen bir hamamın kalıntıları bulunmaktadır. Genelde gulet teknelerinin 20 - 30 metrede demirlediği doğudaki sahil cephesi oldukça derindir. Fethiye ve Göcek’ten kalkan günübirlik tur teknelerinin duraklarından biri olan koy, özellikle gündüz oldukça kalabalıktır. 

Hamam Koyu’nda konaklamak isterseniz demirlemek için en uygun yer batı kıyısıdır ve kalabalıktan kaçmak için 10.30 - 16.30 saatleri dışında gelmenizi tavsiye ediyoruz. Tepede yaşadığı söylenen kralın manzarasını merak ediyorsanız zeytin ve çam ağaçlarının arasından geçen bir yol yardımıyla tepeye tırmanabilirsiniz. Açık denizi ve Gökgemile Limanı’nı ayaklarınızın altına seren tepede gün batımı, eşsiz bir deneyim yaşatacak.

3. Gün: Hamam - Yavansu

Kıyısında bulunan martı figürü nedeniyle bir diğer adı Martı Koyu olan Yavansu Koyu, rüzgar alan ve esintiye açık bir koydur. Bu nedenle barınma için uygun değildir. Denizden içme suyuna benzeyen taşlardan yapılmış beyaz martı figürü, zaman zaman hizmet veren restoranı ve zeytin ve çam ağaçlarıyla kaplı tepeleriyle; diğer duraklarınızdan oldukça farklı ve benzersiz bir deneyim vadediyor.

4. Gün: Yavansu – Göbün ( Kapı Creek)

Tüm hava koşuluna kapalı olan, Göcek koyları içerisinde en korunaklı olan Göbün Koyu, yaz - kış ziyarete uygundur. Pek çok yatçı kışları burada geçirir; sezon dışında koyun huzurlu ve sakin atmosferinde şehirden uzak olmanın tadını çıkarırlar. Koyun girişinin karşı tarafında bulunan restoranın önünde ve girişin iskele tarafında, tonozlarla 40 tekne kapasiteli iskeleler yer alır. Doğudaki iskelenin arkasındaki eski rıhtımın taşları ahşap iskelenin önüne kadar uzanırken, restoran tarafında özellikle sığlaşan denizde dikkatle ilerlemenizi öneririz.

5. Gün: Göbün – Yaz Limanı

Göcek Körfezi’nde bulunan koyların en büyüğü olan Tersane Koyu’nun kuzeybatısındaki dar bir kanal aracılığıyla veya trekking ile ulaşabileceğiniz Yaz Limanı; küçük ve şirin bir yerel restoranı barındırmaktadır. Büyüleyici doğal güzelliklerin yanında tarihi sur kalıntıları da görebileceğiniz adada yürüyüşleriniz sırasında köylülerin beslediği keçilerle karşılaşmanız mümkündür.

6. Gün: Yaz Limanı – Ağa Limanı

Kuzeye ve batıya giden teknelerin Kurdoğlu Burnu’ndan önce bekleme yaptığı bir atlama limanı olan Ağa Limanı; Roma ve Bizans uygarlıklarından kalan kalıntılarla doğal güzelliklere tarihi bir atmosfer katmaktadır. Limanın doğu kısmı oldukça derindir; ancak demirinizin sıkışabileceği kayalıkların bulunduğu bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Bu koyda demirlemek isterseniz en güvenli alan Big Bay’in plajı olacaktır. Plajın önüne demir atmak; tepeden gelen rüzgarlar da göz önüne alındığında daha avantajlı olacaktır. Uzun kaloma bırakmanızı, koy kalabalık olduğundan demirlerken tekneler arasında yeterli alan kalmasına özen göstermenizi tavsiye ediyoruz.

7. Gün : Ağa Limanı - Yassıcalar –Göcek Check Out

Günün 24 saati sundukları muhteşem atmosferle ünlü olan Yassıca Adaları; alçak, yüksek, büyük, küçük, derin ve sığ su seçenekleri sunan pek çok ada ve adacıktan oluşur. Birçok barınma seçeneği bulunan bölgede oldukça ilginç bir deneyim sizleri bekliyor. Seyahatinizin sonunda teknenizin teslim noktası olan D-Marin Göcek lokasyonumuzda sizleri karşılıyor olacağız.

Yeni rotalarda görüşmek üzere.

Asmira Marine olarak, hayal ettiğiniz mükemmel tekne tatilini gerçeğe dönüştürüyoruz.

Kiralayacağınız teknenin yanı sıra satın alabileceğiniz yiyecek-içecek paketleri ve kiralayabileceğiniz ekipman gibi ekstra hizmetlerle sizlere, eksiksiz ve rahat bir tatil deneyimi yaşatıyoruz.

Tekne kiralamak hiç bu kadar konforlu olmamıştı! Dilediğiniz tarih aralığını kolayca sorabilir, istediğiniz tekneyi seçebilirsiniz. Tekne seçiminizin ardından sizlere 7/24 hizmet veren müşteri temsilcilerimizle iletişime geçerek ekipman ve yiyecek-içecek paketinizi belirleyebilirsiniz. Siz muhteşem bir tatile hazırlanırken, biz de alanında uzman ekibimizle seçimleriniz doğrultusunda teknenizi hazırlıyor olacağız.

Charter Hizmetlerimiz

Asmira Marine, ülkemizin eşsiz koylarını daha fazla kişiye tanıtarak deniz turizminin geliştirilmesi sorumluluğunun bilinciyle; müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerini filosunda sahip olduğu farklı boyut ve donanımlardaki teknelerle karşılamaktadır. 

REZERVASYON