Rota 9

Göcek - Doğu - Göcek

Göcek, tekne tatilinize muhteşem bir başlangıç vadediyor. Özellikle yaz ayalarında yoğun bir tatilci hacmi olan Göcek, Mavi Tur’un çıkış noktasıdır ve zengin konaklama seçenekleri, doğal körfez alanı ve koylarıyla tekneler için güvenli bir sığınaktır. Göcek’te demir attıktan sonra kolayca Sarıgerme, dalyan ve Ölüdeniz gibi popüler tatil mekanlarına ulaşabilir; benzersiz tekne maceranızı zenginleştirebilirsiniz.

Rota 9
Detaylı görünüm için haritaya tıklayınız.
Rota 9

1. Gün: Göcek  -  Sarsala

SARSALA: 

Çam ağaçlarıyla kaplı yamaçları, yeşil ve mavinin birleştiği muhteşem manzaraları ile Sarsala Koyu’nda; 10 - 12 metrede demirleyebilir ya da açıkta alargada kalabilirsiniz. Uzun kumsalı ile Sarsala Koyu, denizin ve güneşin tadını çıkarmanıza imkan sağlıyor.

Dalaman’a 16 km uzaklıkta ve ticari taksilerle Dalaman’a kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz koyda; farklı lezzetleri keşfedebileceğiniz restoranlar, kiralayabileceğiniz şezlonglar ve tatilinizin tadını sonuna kadar çıkarabileceğiniz plaj voleybolu sahası da bulunmaktadır. Özellikle Küçük Sarsala Gözde Restaurant’ı tavsiye ederiz. 

2. Gün: Sarsala – Fethiye  

Rotanızda bulunan duraklardan en fazla yerleşim alanı olan Fethiye’de istediğiniz her türlü imkana sahip olacaksınız. Büyük alışveriş merkezleri, ATM’ler, sağlık merkezleri ve eczaneler ile çarşılar, sebze- meyve ve balık halleri tüm ihtiyaçlarınızı karşılıyor olacak. 

Fethiye’de dilerseniz özel yat limanına dilerseniz de belediye tarafından işleten yat limanına yanaşabilirsiniz. Burada elektrik ve su bağlayabilir, akaryakıt ikmali yapabilir ve marinanın yakınındaki atık su deşarj ünitesinden faydalanabilirsiniz. Demirleme için uygun olan bu bölgede yaz aylarında, turizm sezonunun en canlı olduğu zaman aralıklarında yer bulmak oldukça zordur. Yolculuk tarihlerinizi belirledikten sonra yer ayırtmanızı öneriyoruz.

3. Gün: Fethiye -  Ölüdeniz – Gemiler

Doğanın tüm güzelliklerine şahit olabileceğiniz, 1.8 kilometre uzunluğundaki kumsalıyla dünyanın cennet köşelerinden biri olan Ölüdeniz; rüzgara açık olduğundan teknelerin demirleyerek barınabilmesi için uygun alanlara sahip değildir. Ancak Ölüdeniz’in bu kadar rüzgar alıyor olması, onu yamaç paraşütünün merkezi haline getirmiştir. Sabahın erken saatlerinde başlayan yamaç paraşütü uçuşları gün batımına kadar devam etmektedir. Bölge bu sporla özdeşleşmiş durumdadır ve birçok yamaç paraşütü okuluna da ev sahipliği yapmaktadır. Plajın arkasındaki Ölüdeniz’de bulunan marketler, barlar, restoranlar, otel ve pansiyonlar sayesinde her türlü ihtiyacınızı karşılayabilir, muhteşem manzaraların tadını çıkarabilirsiniz.

Yerleşim alanı olmayan Fethiye Gemiler Adası, teknenizi demirleyebileceğiniz güvenli bir limandır. Bakir doğal güzellikleriyle Kalevezi Koyu eşsiz manzaralar sunarken; gündüzleri yoğun olsa da geceleri sakin ve huzurludur. Doğa ile baş başa kalacağınız adada, aynı zamanda Likya ve Bizans dönemlerine ait tarihi kalıntılar da bulunmaktadır. Gemiler Adası size doğanın harika manzaraları eşliğinde tarihe bir yolculuk vadediyor.

4. Gün: Gemiler – Kelebekler Vadisi – Karacaören

Zengin endemik çeşitliliği sebebiyle bir dünya mirası sayılan Babadağ’ın eteklerinde bulunan Kelebekler Vadisi, adını burada yaşayan 80’den fazla kelebek cinsinden almaktadır. Yerleşime kapatılan ve herhangi bir şekilde yapılaşmaya izin verilmeyen bölgede konaklama, yalnızca tek bir tesiste sağlanmaktadır. Doğa fotoğrafçıları ve kamp tutkunları için vazgeçilmez bir yer olan Kelebekler Vadisi’nde kamp yapabilmek için, burada bulunan tesisten izin almanız gerekiyor. Vadinin masmavi suları ve Babadağ’ın eşsiz doğal güzellikleri eşliğinde görsel bir şölene şahit olacaksınız.

Karacaören Koyu’nun tertemiz suları eşliğinde, koydaki restoranda eşsiz lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz. Restoranın yukarılarına doğru yürüyüşe çıkarak tepelere tırmanabilir, buradan masmavi ve berrak açık deniz manzarasını deneyimleyebilirsiniz. Aynı zamanda koyda bulunan restoranın su sporları merkezinden de faydalanarak sakin tatilinize küçük bir adrenalin molası verebilirsiniz.

5. Gün: Karacaören – Turunç Pınarı

Turunç Pınarı Koyu’nun batı tarafı rüzgarları engellediği için batıdan esen meltemler burada pek etkili olmamaktadır. Burada gündüz saatlerinde rahatlıkla görülebilen, küçük bir alana yayılmış kayalıklar bulunmaktadır. Şahin Burnu’ndan sahile uzanan kıyının 20- 25 metre önünde büyük tekneler demirleyebilmektedir. 

Koyun karşı tarafında ise kıçtan demirleme yapabilirsiniz. Burada konaklama yapacaksanız gelebilecek esinti ve rüzgarları göz önünde bulundurarak sahile yakın demirlemenizi öneriyoruz. Koyun sonunda, ağaçların arasında bulunan bir tesis ve çok güzel bir plaj bulunuyor. Burada ağaçların gölgesinde serinleyebilir, denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. 

6. Gün: Turunç Pınarı – Bedri Rahmi

Bedri Rahmi Eyüboğlu, 1974 yılında asıl adı Taşyaka olan koyu ziyaret ederek, balık şeklindeki ünlü eserini burada vermiştir. Balığa benzeyen bu eser aslında içerisinde 6 farklı hayvan tasvirini barındırmaktadır. Bu eserin bir kaya parçasına oyulmasıyla koy Bedri Rahmi Koyu olarak anılmaya başlanmıştır. 

Koyun tüm kıyılarında 10- 15 metre arasında demir atabilirsiniz. Koy girişinde iskele tarafındaki girintide 35 yat kapasiteli bir restoran bulunmakta; burada elektrik ve su bağlama olanağı bulunmaktadır. Eğer bu koya girecekseniz koyun derinliğinin kıyıya kadar devam ettiğini ve kıyıya yakın sığlaştığını göz önünde bulundurarak ilerlemenizi öneriyoruz.

7.  Gün:Bedri Rahmi – Göcek check out

Tarih, kültür ve doğal güzelliklerin sonuna kadar tadına varacağınız bu rotanın son durağı, başlangıç noktanız olan Göcek olacak. Muhteşem tatilinize unutulmayacak bir final olacak D-Marin Göcek lokasyonumuzda sizleri karşılıyor olacağız.

Yeni rotalarda görüşmek üzere.

Asmira Marine olarak, hayal ettiğiniz mükemmel tekne tatilini gerçeğe dönüştürüyoruz.

Kiralayacağınız teknenin yanı sıra satın alabileceğiniz yiyecek-içecek paketleri ve kiralayabileceğiniz ekipman gibi ekstra hizmetlerle sizlere, eksiksiz ve rahat bir tatil deneyimi yaşatıyoruz.

Tekne kiralamak hiç bu kadar konforlu olmamıştı! Dilediğiniz tarih aralığını kolayca sorabilir, istediğiniz tekneyi seçebilirsiniz. Tekne seçiminizin ardından sizlere 7/24 hizmet veren müşteri temsilcilerimizle iletişime geçerek ekipman ve yiyecek-içecek paketinizi belirleyebilirsiniz. Siz muhteşem bir tatile hazırlanırken, biz de alanında uzman ekibimizle seçimleriniz doğrultusunda teknenizi hazırlıyor olacağız.

Charter Hizmetlerimiz

Asmira Marine, ülkemizin eşsiz koylarını daha fazla kişiye tanıtarak deniz turizminin geliştirilmesi sorumluluğunun bilinciyle; müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerini filosunda sahip olduğu farklı boyut ve donanımlardaki teknelerle karşılamaktadır. 

REZERVASYON