TR
EN
HR
Tarihi boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış; Akdeniz’e hakim olmak isteyen medeniyetlerin ilk hedefi olan Bodrum; bugün oldukça popüler bir tatil beldesidir.
Tarihin doğaya karıştığı, güneşin içinizi ısıttığı ve meltemlerin serinliğinde dinlenebileceğiniz Bodrum, tekne tatilinize harika bir başlangıç vadediyor.
Antik kalıntılar içinde tarihi bir yolculuğa çıkacağınız Knidos Antik Kenti; yüzyıllarca farklı medeniyetler ev sahipliği yapmış, denizlerin buluştuğu şehir olarak da adlandırılmıştır. Berrak denizi ve eşsiz tarihi ve doğal güzellikleriyle tatilinize harika bir başlangıç yapmanızı sağlayacak.
Datça Kaymakamlığı’nın işlettiği 10 tekne kapasiteli Knidos Antik Limanı’nda 10 - 12 metrede demirleyerek belli bir ücret karşılığında elektrik ve su bağlayabilirsiniz. Burada hakim rüzgar meltemdir; rüzgar koşulları büyük oranda tahmin edilemezdir ve kuzey rüzgarları gece kuvvetli eser. Bu faktörleri de göz önünde bulundurarak bağlama yapmanızı tavsiye ediyoruz.
Knidos’tan sonra, yolculuğunuz boyunca en fazla yerleşim alanına sahip Palamutbükü’ne geçeceksiniz. Burada gerek gaz ve buz gerekse taze meyve ve sebze ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz market, tesis ve semt pazarı bulunmaktadır. Aynı zamanda farklı lezzetlere de yelken açmak isterseniz buradaki restoranları ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
Bölge kısmen araçla ulaşımı zor olduğundan bakir kalmıştır ve 6 - 8 metrede demirleyip açıkta alargada kalmanıza olanak sağlar. Böylece doğanın ve huzurun tadına varabilirsiniz. Ancak unutmayın; rüzgar olmayan günlerde bile deniz hafif sallantılıdır. Bu yüzden demirleme yaparken bu unsuru da göz önünde bulundurmalısınız.
İnceburun ise İnce Burun Feneri’nin batısında kalan minik bir koydur. Burada 15 metre açıkta kum zemine demirleme yapabilirsiniz. Özellikle sıcak yaz günlerinde serin bir sığınaktır. İnceburun için açık denizin ortası denebilir; bu nedenle oldukça derindir. Karaya çıkmaya karar verirseniz geldiğiniz istikameti, diğer tekneleri ve açık denizin muhteşem manzarasına şahit olabilirsiniz.
Knidoslular’ın Persler’e karşı kendilerini korumak için Datça Yarımadası’nı bir adaya dönüştürmek istediklerini duymuşsunuzdur. İşte Datça Adası’nı oluşturmak için kıyılarının birleştirilmek istenen bölgelerden biri de Bencik Koyu’dur. Rüzgarlara kapalı olduğu için teknelerin sıklıkla tercih ettiği koylardan biri olan Bencik; yeşilin maviyle buluştuğu, çam kokusunun deniz kokusuna karıştığı huzur dolu bir koydur.
Turunuzun Marmaris ayağına geçerken istikametinizde bulunan Selimiye Köyü, Marmaris’in şirin tatil beldelerinden biridir. Farklı lezzetleri tadabileceğiniz restoranları ve tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz marketleri ile tekne konaklamasına olanak tanıyan Selimiye Köyü’nde geceleyerek, köyün akşamlarını da deneyimleyebilirsiniz. Birçok demirleme alanı olsa da uzun rıhtımın bulunduğu koyun sonundaki demirleme alanı en fazla kullanılan demirleme yeridir.
Bu geniş koya girerken Sığ Burnu sancak tarafınıza aldığınızda kıyıdan 250 metre kadar açıkta, 30- 40 metrelik bir alana yayılmış olan kayalık bir alan vardır. Burası genelikle şamandıralı olsa da dikkat etmelisiniz, koya güvenli bir şekilde giriş yapabilmek için bu bölgelerde dikkatli bir şekilde ilerlemenizi tavsiye ediyoruz.
Bozukkale Koyu’nda doğa ile iç içe olan 3 farklı restoran ve bu restoranların teknenizi bağlayabileceğiniz iskeleleri bulunmaktadır. Çıplak dağların arasında, Bozukkale’nin tertemiz sularından taze balık yeme şansı bulabilirsiniz. Tarihi Loryma surlarına patikayı takip ederek ulaşabileceğiniz bu koyda; doğa, tarih, muhteşem manzaralar ve harika lezzetler sizleri bekliyor.
Bozukkale’den sonra Datça’ya geçerek teknenizi Datça limanına bağlayabilir ve bölgenin zengin turistik özelliklerini deneyimleyebilirsiniz. Gecelemenin mümkün olduğu Datça’da akşamüzeri sahilde güneşin batısını izleyerek sakin bir yürüyüşün ardından; çeşitli pub, bistro ve restoranlarla neşeli bir gece geçirebilirsiniz.
Datça’dan doğuya uzanan yarımadanın iki tarafında iki liman vardır. Kuzey tarafında bulunan görece daha sığ olan limanın ortasında, 5 - 6 metreye kadar kum zemine demirleyerek açıkta kalabilirsiniz. Bu liman pek kabul edilebilir bir liman değildir; bu nedenle buraya demirleyecekseniz havanın güzel olduğunuzdan emin olmalısınız.
Güney liman ise Datça’nın asıl limanıdır, küçüklü büyüklü birçok teknenin yanaşabileceği uzun bir rıhtım bulunuyor. Rıhtımın yakınında bulunan kumsal ve küçük gölet de harika bir arka plan yaratıyor.
Bölgenin tek doğal limanı Mersincik Koyu’dur. Liman burnunun alt tarafında bulunan, ağzı doğuya açık olan minik koy, buranın en güvenli alanıdır. Ancak buraya girerken koyun oldukça küçük olduğunu ve manevra kabiliyetinin de sınırlı olduğunu hatırlamanızda yarar var.
Mersincik Koyu özellikle yaz aylarında oldukça kalabalıktır; dolayısıyla yer bulmakta zorlanabilirsiniz. Yer bulup demir atarken de sizden sonra gelebilecek tekneleri de göz önüne bulundurarak teknenizi konumlandırmanızı öneriyoruz.
Doğanın en güzel doğal limanlarından biri olan Mersincik’ten sonra son durağınız başlangıç noktanız olan Bodrum olacak. Burada, D-Marin Turgutreis lokasyonumuzda, unutulmaz bir deneyim yaşadığınızı umarak sizinle tekrar buluşuyor olacağız.
Kiralayacağınız teknenin yanı sıra satın alabileceğiniz yiyecek-içecek paketleri ve kiralayabileceğiniz ekipman gibi ekstra hizmetlerle sizlere, eksiksiz ve rahat bir tatil deneyimi yaşatıyoruz.
Tekne kiralamak hiç bu kadar konforlu olmamıştı! Dilediğiniz tarih aralığını kolayca sorabilir, istediğiniz tekneyi seçebilirsiniz. Tekne seçiminizin ardından sizlere 7/24 hizmet veren müşteri temsilcilerimizle iletişime geçerek ekipman ve yiyecek-içecek paketinizi belirleyebilirsiniz. Siz muhteşem bir tatile hazırlanırken, biz de alanında uzman ekibimizle seçimleriniz doğrultusunda teknenizi hazırlıyor olacağız.
Asmira Marine, ülkemizin eşsiz koylarını daha fazla kişiye tanıtarak deniz turizminin geliştirilmesi sorumluluğunun bilinciyle; müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerini filosunda sahip olduğu farklı boyut ve donanımlardaki teknelerle karşılamaktadır.