Rota 1

Bodrum - Bodrum

Doğu ve batı limanlarının bir araya gelmesinden oluşan yarımadada yükselen kalesi, kendine özgü sosyal yaşamı ve sunduğu tarihi ve doğal hediyeleriyle Bodrum, sizleri sıcak bir karşılamayla misafir edecek. Özellikle yaz aylarında oldukça sıcak olan Bodrum’da denize girerek ferahlayabilir; öğleden sonra etkisini göstererek serinlik getiren meltem rüzgarlarında serinleyebilirsiniz.

Rota 1
Detaylı görünüm için haritaya tıklayınız.
Rota 1

1. Gün Check In: Bodrum – Knidos

Tarihi boyunca birçok farklı medeniyeti barındırmış olan, denizlerin buluştuğu şehir Knidos Antik Kenti; antik kalıntılar içerisinde tarihi bir yolculuk vadediyor. Denizcilerin sığınağı olan Knidos, berrak denizinin ve eşsiz doğal güzelliklerinin tadını çıkarabileceğiniz en güzel duraklardan biri. 

Knidos Antik Limanı’nda belli bir ücret karşılığı konaklama ile elektrik ve su bağlama imkânınız bulunuyor. Datça Kaymakamlığı’nın işletmesini üstlendiği bu limanda tekneler genellikle 10- 12 metrede demirleyerek alargada kalmaktadır. Burada hâkim rüzgârın meltem olduğunu; kuzey rüzgarlarının gece kuvvetlendiğini ve rüzgar koşullarının pek tahmin edilemediğini bilmeniz gerekiyor. Bu yüzden teknenizi bağlarken bu faktörleri göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

2. Gün: Knidos - Datça

Knidos’u keşfettikten sonra tam anlamıyla turist deneyimi yaşayabileceğiniz Datça’ya geçebilirsiniz. Burada damak tadınıza uygun birçok farklı pub, bistro ve restoranda keyifli bir akşam geçirebilir; akşamüzeri veya sabahın erken saatlerinde Datça sahilinde keyifli bir yürüyüşe çıkabilirsiniz.

Datça’dan doğuya uzanan yarımadanın iki tarafında iki farklı liman bulunur. Kuzey limanı kumsalı olan, görece sığ bir limandır. 5- 6 metrede demir atıp açıkta kalmanıza olanak sağlayan kuzey limanına demir atmak isterseniz; rüzgâr ve hava koşullarının lehinize olduğundan emin olmalısınız. 

Ancak Datça’nın asıl limanı güney limanıdır. Burada gelgitte kalmanızı saplayacak alanlar ve irili ufaklı birçok teknenin bağlayabileceği uzun bir rıhtım bulunur. Limanın hemen arkasında bir kumsal ve küçük bir gölet de vardır. Teknenizi güvenli bir şekilde bağlayabilmek için güney limanını tercih etmenizi öneriyoruz. Fakat ister kuzey ister güney limanını seçin, Datça size unutulmaz bir manzara ve doğal güzellik sunuyor.

3. Gün: Datça – Bencik – Selimiye

Bencik Koyu’na girerken dikkatli olmanız gereken bir alan bulunmaktadır. Doğudan Bencik Koyu’na dönerken sancak tarafınızda kalan burnun enkazı yaklaşık 75 metreye kadar uzanmaktadır. Bu burnun 195° güneybatısında, 400 metre kadar uzaklıkta bulunan ve üzerine 1,5 metre kadar su olan kayalık bir alan vardır. Güney Kardinal şamandırası da bu sığlıkta yer almaktadır. Bencik Koyu’na güvenli bir şekilde girebilmeniz için bu engelleri göz önüne alarak ilerlemelisiniz. 

Datça Bölgesi’nden çıkıp Marmaris Bölgesi’ne doğru giderken, Marmaris’in küçük ve şirin tatil beldelerinden olan Selimiye Köyü’ne ulaşabilirsiniz. Tekne konaklama imkânı sunan, ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğeniz market ve tesislere sahip olan Selimiye Köyü’nde, aynı zamanda çeşitli lezzetleri tadabileceğiniz restoranlar bulunuyor. Farklı alanlarda demirleme yerleri bulunan bu geniş koyda, en sık kullanılan demirleme yeri Selimiye Köyü’nün uzun rıhtımının sonundaki demirleme alanıdır.

Kara Burun’a 350 metre mesafedeki Selimiye Köyü istikametine doğru yol alırken, 40- 50 metrelik bir alana yayılmış olan, bir kısmı su üzerinde görünen kayalık ve sığlık bir alan bulunmaktadır. Bu engeli de güvenle geçebilmek için sığlık alanın dışından geçmelisiniz. 

4. Gün: Selimiye –Söğüt

Söğüt Limanı’nın en çok tercih edilen konumu kuzey kısmı olsa da sahil şeridi önünde demir atabilirsiniz. Aynı zamanda buradaki bazı restoranların iskelelerine de teknenizi bağlamanız mümkün olmakla birlikte, bu iskelelerde elektrik ve su bağlama imkânınız da bulunuyor. Denizden 10- 15 metre kadar açıkta da demir atabilirsiniz ancak bölgenin rüzgara açık olduğunu unutmamalısınız.

5. Gün: Söğüt – Palamutbükü

Kara ulaşım araçlarıyla erişimi kısmen zor olduğu için bakir kamış bu bölgede, rotanızdaki diğer koylardan daha fazla yerleşim alanı bulunmaktadır. Farklı lezzetlerin tadına varabileceğiniz restoranların yanı sıra; gaz ve buz bulabileceğiniz marketler ve ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz çeşitli tesislere sahip bu koyda, pazar günleri kurulan semt pazarından taze meyve ve sebze de sağlayabilirsiniz. 

Palamutbükü önünde, 6- 8 metre demirleyip alargada kalabilirsiniz; ancak rüzgârın olmadığı günlerde dahi hafif bir sallantının mevcut olduğunu unutmamalısınız.

6. Gün: Palamutbükü – Mersincik – Kissebükü

Mersincik; bölgenin tek doğal limanı olmakla birlikte rüzgarlara açıktır. Liman burnunun alt tarafında, ağzı doğuya bakan küçük bir koy bulunur ki burası Mersincik’in en korunaklı bölümüdür. Özellikle yaz aylarında oldukça kalabalık olan ve yer bulmakta zorlanabileceğiniz bu bölüm oldukça küçüktür; dolayısıyla manevra kabiliyeti de sınırlıdır. Eğer burada demir atacaksanız, teknenizi sizden sonra gelebilecek tekneleri de göz önüne alarak konumlandırmalısınız. 

Kissebükü ise Yıldız Adası ile Karaburun’un kuzeyinde bulunan, doğu ve güneye açık olan bir koydur. Yerleşim alanı bulunmayan Kissebükü’nde yaklaşık 1 millik sahil şeridi boyunca, kuzey ve batı rüzgarlarına kapalı birçok küçük ve şirin koy bulunmaktadır. Kissebükü’ne Yıldız Adası tarafından giriş yapmanızı öneriyoruz; çünkü koya yaklaşırken yaklaşık 300 metre kadar açıkta 1 metre derinlikte kayalık alan bulunmaktadır. Enkazın etrafı her ne kadar geçişe müsaade ediyor olsa da rüzgâr ve hava şartlarını da göz önüne alarak riske girmemelisiniz.

7. Gün: Kissebükü - Bodrum - Check Out

Bodrum’da başlayan bu huzur dolu yolculuğunuzun son durağı yine Bodrum. Kissebükü’nün minik ve sevimli koylarında sükûnetin tadını çıkardıktan sonra, teknenizin teslim noktası olan D-Marin Turgutreis noktasında sizleri karşılıyor olacağız. 

Yeni rotalarda görüşmek üzere.

Asmira Marine olarak, hayal ettiğiniz mükemmel tekne tatilini gerçeğe dönüştürüyoruz.

Kiralayacağınız teknenin yanı sıra satın alabileceğiniz yiyecek-içecek paketleri ve kiralayabileceğiniz ekipman gibi ekstra hizmetlerle sizlere, eksiksiz ve rahat bir tatil deneyimi yaşatıyoruz.

Tekne kiralamak hiç bu kadar konforlu olmamıştı! Dilediğiniz tarih aralığını kolayca sorabilir, istediğiniz tekneyi seçebilirsiniz. Tekne seçiminizin ardından sizlere 7/24 hizmet veren müşteri temsilcilerimizle iletişime geçerek ekipman ve yiyecek-içecek paketinizi belirleyebilirsiniz. Siz muhteşem bir tatile hazırlanırken, biz de alanında uzman ekibimizle seçimleriniz doğrultusunda teknenizi hazırlıyor olacağız.

Charter Hizmetlerimiz

Asmira Marine, ülkemizin eşsiz koylarını daha fazla kişiye tanıtarak deniz turizminin geliştirilmesi sorumluluğunun bilinciyle; müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerini filosunda sahip olduğu farklı boyut ve donanımlardaki teknelerle karşılamaktadır. 

REZERVASYON