Rota 2

Bodrum - Gökova - Bodrum

Homeros’un “Ebedi mavilikler ülkesi” olarak nitelendirdiği Bodrum, tarihi boyunca birçok medeniyet ev sahipliği yapmış; paylaşılamayan bir yer olmuştur. 

Tersaneleri, denize inen daracık sokakları, kalesi ve bembeyaz evleriyle ünlü Bodrum’da; şehirden uzaklaşmanın tadını çıkarırken aynı zamanda modern hayatın getirdiği tüm imkanlardan da faydalanabileceksiniz. Eşsiz tekne tatilinize muhteşem bir başlangıç vadeden Bodrum’da; denizin, güneşin, doğal ve tarihi güzelliklerin keyfine varabilirsiniz.

Rota 2
Detaylı görünüm için haritaya tıklayınız.
Rota 2

1. Gün Check In: Bodrum – Orak Adası

Yalnızca tekne ile erişilebilen Orak Adası; sığ, bakir ve yerleşim yeri olmayan büyüleyici bir adadır. Mavinin tüm tonlarını görebileceğiniz; berrak suyuyla su sporları ve tekne turlarının odak noktası olan bu bölgede, bolca zeytin ağacı bulunmaktadır. Tam bir Ege tatili deneyimi yaşayacağınız bu ada, teknelerin yanaşması için güvenli bir limandır.

2. Gün: Orak Adası – Kissebükü

Yerleşim alanı bulunmayan Kissebükü Koyu, Karaburun ve Yıldız Adası’nın kuzeyinde bulunur. Doğuya ve güneye açıktır; burundan dipteki kumsala kadar birçok küçük ve cennet köşesi olarak tabir edilebilecek koylara ev sahipliği yapar.

Koya yaklaşırken 300 metre kadar açıkta, ada ile burun arasında 20 metre kayalık bir alan vardır. Her ne kadar etrafı geçişe izin verecek kadar derin olsa da rüzgâr ve dalga koşullarını da göz önüne almalısınız. Bu nedenle dikkatli olmanızı ve koya Yıldız Adası’nın açığından girmenizi tavsiye ederiz.

3. Gün: Kissebükü - Çökertme

Çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplı Çökertme Koyu, Bodrum ile Gökova arasında kiralık teknelerin atlama limanıdır. Batı ve kuzey rüzgarlarından en korunaklı olan batı ucundaki koylar ve bir burunla ayrılan kuzey koylar; kumlu zemine demirleme yapmanıza müsaade eder. Batı koyda 10- 15 metrede, kuzeyde ise yaklaşık 5- 10 metrede demirleyebilirsiniz. Özellikle akşam saatlerinde oldukça kalabalık olan bu iki koyda da alargada kalmanızı önermiyoruz. 

Koyların doğusunda denize kadar uzanan “T” iskeleler ve farklı damak tatlarına hitap eden çok sayıda restoran bulunmaktadır. Seçtiğiniz restoranın palamarları sizi iskelesine kadar götürüp bağlanmanıza yardımcı olur; elektrik ve su bağlayabilirsiniz. Ancak restoranların bulunduğu doğu kıyısında dikkatli ilerlemelisiniz; zira burada su bir anda sığlaşmaktadır.

4. Gün: Çökertme – Kleopatra - Karacasöğüt

Tarihi 6. yüzyıla kadar uzanan, Gökova Körfezi’nin cennet köşelerinden Kleopatra Koyu; tarihi zenginliklerinin yanı sıra, eşsiz kumsallarıyla da gönlünüzü fethedecek. Adanın kuzey sahilinde oluşan kalker damlacıklı kumlar da jeolojik bir öneme sahip olup, koruma altına alınmıştır. Demirleme yasağı olan bu bölgede adanın sadece Doğu tarafındaki koya demirleme yapmak mümkündür.

Karacasöğüt Limanı ise, alargada kalmanızı mümkün kılan, oldukça korunaklı bir koydur. Körfezin iç kısmında rıhtım ve restoran imkanı bulunurken; doğu kısmı soluğan aldığından, bu bölgeyi sığınak olarak önermiyoruz.

5. Gün: Karacasöğüt – Longöz / Tuzla /Yavansu – Yedi Adalar

Longöz Koyu misafirlerine küçük bir vadide berrak suyun tadını çıkarırken; aynı zamanda yanında bulunan restoranda farklı tatlar deneme olanağı sağlamaktadır. Rüzgâra kapalı bir bölgede bunulan koy, doğayla iç içe keyifli saatler vadediyor.

Buradan Tuzla bölgesine geçerek kendinizi bir kuş cennetinin içinde bulabilirsiniz. Farklı kuş türüne ev sahipliği yapan Tuzla, görsel bir şölen sunuyor. Buradan adını suyunun temizliğinden alan Yavansu bölgesine geçebilirsiniz. Ancak körfezin dağlardan gelen suyunu içmenizi önermiyoruz; zira bu suyun insan tüketimine uygun kalitede olmadığı söyleniyor.

6. Gün: Yedi adalar - Bördübet – Kargıcık Koyu

Kargıcık Koyu; Knidos’tan başlayıp doğuya doğru giden, çam ağaçlarıyla kaplı dağların denizle buluştuğu, açık denizde bulunan bir koydur. 15 metrede kum zemine demirleme yapmanıza ve bunaltıcı yaz günlerinde serinlemenize olanak sağlayan, oldukça güvenli bir sığınaktır. Teknenizi sağlam bir şekilde demirlediğinizden emin olduktan sonra, karaya çıkmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Açık denizin uçsuz bucaksızlığı, gelirken geçtiğiniz kıyıları ve denizde seyir halinde olan tüm tekneleri açıkça görebilirsiniz. Denizin ortasında muhteşem manzaranın, sükunetin ve huzurun zevkine varacaksınız.

7. Gün : Kargıcık Koyu - Bodrum Check Out

Kargıcık Koyu’nda sükûnetin ve huzurun tadını çıkardıktan sonra, bu büyüleyici maceranın son durağına, başlangıç noktanız olan Bodrum’a geri geleceksiniz. D-Marin Turgutreis’te, teknenizin teslim noktasında, unutulmaz bir tatil yaşadığınızı umarak sizinle buluşuyor olacağız. 

Yeni rotalarda görüşmek üzere.

Asmira Marine olarak, hayal ettiğiniz mükemmel tekne tatilini gerçeğe dönüştürüyoruz.

Kiralayacağınız teknenin yanı sıra satın alabileceğiniz yiyecek-içecek paketleri ve kiralayabileceğiniz ekipman gibi ekstra hizmetlerle sizlere, eksiksiz ve rahat bir tatil deneyimi yaşatıyoruz.

Tekne kiralamak hiç bu kadar konforlu olmamıştı! Dilediğiniz tarih aralığını kolayca sorabilir, istediğiniz tekneyi seçebilirsiniz. Tekne seçiminizin ardından sizlere 7/24 hizmet veren müşteri temsilcilerimizle iletişime geçerek ekipman ve yiyecek-içecek paketinizi belirleyebilirsiniz. Siz muhteşem bir tatile hazırlanırken, biz de alanında uzman ekibimizle seçimleriniz doğrultusunda teknenizi hazırlıyor olacağız.

Charter Hizmetlerimiz

Asmira Marine, ülkemizin eşsiz koylarını daha fazla kişiye tanıtarak deniz turizminin geliştirilmesi sorumluluğunun bilinciyle; müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerini filosunda sahip olduğu farklı boyut ve donanımlardaki teknelerle karşılamaktadır. 

REZERVASYON