Rota 5

Bodrum - Göcek Tek Yön 2

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek Beldesi; yaz aylarında tatilci yoğunluğu yaşayan, özellikle Mayıs ve Kasım aylarında ev sahipliği yaptığı yelken yarışları dolayısıyla da popülaritesi artan bir bölgedir. Tekne veya yat kiralamayı düşünüyorsanız, Mavi Tur’un başlangıç noktası olan bu beldenin sahip olduğu doğal körfez alanı ve koyları güvenli bir liman vadetmektedir. Katılabileceğiniz günübirlik tekne turları, muhteşem plajı; konaklayabileceğiniz kamp alanları ve otelleriyle eşsiz bir tatil merkezidir. Ölüdeniz, Dalyan ve Fethiye gibi turistik bölgelere yakın olması da tatilini birçok bölgeyi keşfederek geçirmek isteyenlere cazip gelen en önemli özelliklerinden biridir. 

Rota 5
Detaylı görünüm için haritaya tıklayınız.
Rota 5

1. Gün Check In: Bodrum – Knidos

Tarih boyunca birçok denizciye sığınak olmuş olan Knidos Antik Kenti, denizlerin buluştuğu şehir olarak da anılmaktadır. Farklı medeniyetleri ev sahipliği yapmış olan bu bölgede, antik kalıntılar içinde tarihi bir yolculuğa çıkabilir; tertemiz denizin berrak sularının tadını çıkarabilirsiniz. 

Datça Kaymakamlığı’nın işlettiği 10 tekne kapasiteli Knidos Antik Limanı’nda ücret karşılığı konaklama ve elektrik ile su bağlama olanağınız bulunuyor. Eğer teknenizin su hattı alçak ise iskelenin batı tarafında orta veya kıç iskelede kalabilirsiniz. Genellikle teknelerin çoğu burada 10-12 metrede demir atmakta ve alargada kalmaktadır. Ancak hâkim rüzgâr meltemdir; sert eser ve bu limandaki rüzgarlar pek tahmin edilemez. Dolayısıyla teknenizi bağlarken rüzgâr koşullarının değişkenliğini ve kuzeyden esen gece rüzgarlarını da göz önünde bulundurmanızı öneriyoruz.

2. Gün: Knidos - Datça

Doğa ile baş başa ve sakin başladığınız yolculuğunuza teknenizi Datça iskelesine bağlayarak tam bir turist deneyimi yaşayabilirsiniz. Akşamüzeri Datça sahilinde yapacağınız keyifli bir yürüyüşün ardından her zevke hitap edecek bistro, pub ve restoranlarda eğlenceli bir gece geçirebilirsiniz.

Datça’dan doğuya doğru uzanan yarımadanın kuzey ve güneyinde iki liman vardır. 

Datça’nın asıl limanı güney limanıdır. Her boyutta teknenin bağlayabildiği uzun bir rıhtım bulunmaktadır. Ayrıca güney limanının arkasında küçük bir gölet ve bir de kumsal vardır.

Kuzey limanı ise kumsalı olan sığ bir limandır. Teknenizle limanın ortasında 5 – 6 metrede demir atıp alargada kalabilirsiniz. Kuzey limanına demir atmak isterseniz havanın güzel ve rüzgarların lehinize olduğundan emin olmalısınız. Ancak hangi iskeleye bağlarsanız bağlayın Datça maceranızın oldukça keyifli geçeceğinden emin olabilirsiniz.

3. Gün: Datça – Dirsekbükü – Bozburun

Ağıl Burnu’nun güneyinde bulunan, Hisarönü Körfezi’nin güneybatısındaki son korunaklı koy olan Dirsek Bükü; girintisi batıya dönen ve çizmeyi andıran bir şekle sahiptir. Kuzey rüzgarlarını kısmen alsa da her türlü hava koşullarından korunan, bakir kalmış bir koydur. Dibi tamamen kum olduğundan demir tutar; ancak çok kalabalıktır. Kalabalığın karmaşasından uzak olmak isterseniz, alargada kalmanızda fayda var. 

Bozburun ise Yeşil Ova Körfezi’nin kuzeyine doğru, genellikle balıkçı ve gulet yapımcılarının yaşadığı bir beldedir. Burada tonozsuz 50 yat kapasiteli bir sığınak bulunmaktadır.

4. Gün: Bozburun - Söğüt

Dilerseniz sahil şeridi önüne demir atabileceğiniz gibi kıyıda bulunan restoranların iskelelerine de teknenizi bağlayabilirsiniz. Ancak buranın rüzgâra açık bir konumda olduğunu bilmenizde yarar var. Eğer restoranların iskelelerine bağlamaya karar verirseniz, burada elektrik ve su bağlama olanağınız da bulunuyor. Söğüt Limanı’nın genelde kuzey tarafı tercih edilmektedir. Burada 10 – 15 metre açıkta demir atabilir; iskelede kurulan pazarda ihtiyaçlarını karşılayarak yerel halkın ürünlerini keşfedebilirsiniz. 

5. Gün: Söğüt – Bozukkale - Serçe

Bozukkale

Serçe

Marmaris’in Bozukkale Koyu’nda bulunan 3 restoranın iskelelerine bağlayabilirsiniz. Alanı geniş ve çıplak dağların eteklerinde bulunan bu koyda, Bozukkale’nin tertemiz suyundan tutulmuş taze balık yeme şansına sahip olacaksınız. Loryma surlarına giden patika bpyunca keyifli bir yürüyüş yaparak tarihte küçük bir yolculuğa çıkabilir; açık denizin berrak sularının ve Rodos Adası’nın eşsiz manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. 

Serçe ise yalnızca 135 metrelik bir girişi olan, Çatal Adaları’nın 2 km kuzeydoğusunda, yüksek kayalıkların arasında gizli saklı kalmış bir koydur. Serçe Koyu’nu geçerken görüp uğramanız pek olası değil; zira yalnızca 2 mil mesafeye kadar yaklaştığınızda görebilirsiniz. Bu anlamda gerçekten görmeniz gereken çok özel bir koy. 

Eğer Serçe Koyu’na uğramak isterseniz özellikle alacakaranlıkta bu dar ve rüzgâr alan girişte son derece dikkatli olmalısınız. Koyun biri kuzeye diğeri ise güneye uzanan iki bölümü bulunuyor; kuzeyine Serçe Limanı, güneyine ise Akça Limanı adı verilmiş. Buranın denizcileri genellikle sığınmak için Serçe’ye sığınır. Burada orta kısmın derinliği 10 metreye kadar düşer, dar ve düz bir alanla karaya bağlanır. Batı kıyısına balıkçı tekneleri yanaşırken, alt kısım demir atmak için daha uygundur. Koyun sonundaki sığlık alanda bulunan ahşap iskelenin sonunda lezzetli bir yemek yiyebileceğiniz bir restoran da bulunuyor. 

6. Gün: Serçe - Ekincik – Ağa Limanı

Ağa Limanı’nın görece daha korunaklı olan Büyük Koyu’nun doğu tarafı oldukça derindir; burada demirleme yapmayı düşünüyorsanız bilmenizde fayda var ki bazı bölümlerinde demirin sıkışabileceği kayalık alanlar bulunmaktadır. Burada güvenli bir şekilde konaklama yapmak için Büyük Koy planını tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Bu kumsalın üstündeki tepelerden rüzgar ve soluğan gelir. Bu nedenle uzun kaloma vererek, rüzgarları ve kalabalığı da göz önünde bulundurarak tekneler arasında güvenli bir mesafe bırakarak demir atmak daha avantajlı olacaktır. 

Aynı zamanda bir atlama limanı da olan Ağa Limanı, batıya ve kuzeye giden teknelerin, Kurdoğlu Burnu’na kadar beklemeleri için en avantajlı limandır.

7. Gün : Ağa Limanı – Göcek Adası - Check Out

Derinliği değişiklik gösteren koyda birçok tekne barınabilir. Yamaçları çam ağaçlarıyla kaplı bu koyda, tertemiz denizin kokusu çam kokusuna karışır; muhteşem bir tekne tatiline yakışır harika bir deneyim sunar. Büyüleyici bu finalden sonra teknenizin teslim noktası olan D-Marin Göcek’te sizlerle buluşuyor olacağız.

Yeni rotalarda görüşmek üzere.

Asmira Marine olarak, hayal ettiğiniz mükemmel tekne tatilini gerçeğe dönüştürüyoruz.

Kiralayacağınız teknenin yanı sıra satın alabileceğiniz yiyecek-içecek paketleri ve kiralayabileceğiniz ekipman gibi ekstra hizmetlerle sizlere, eksiksiz ve rahat bir tatil deneyimi yaşatıyoruz.

Tekne kiralamak hiç bu kadar konforlu olmamıştı! Dilediğiniz tarih aralığını kolayca sorabilir, istediğiniz tekneyi seçebilirsiniz. Tekne seçiminizin ardından sizlere 7/24 hizmet veren müşteri temsilcilerimizle iletişime geçerek ekipman ve yiyecek-içecek paketinizi belirleyebilirsiniz. Siz muhteşem bir tatile hazırlanırken, biz de alanında uzman ekibimizle seçimleriniz doğrultusunda teknenizi hazırlıyor olacağız.

Charter Hizmetlerimiz

Asmira Marine, ülkemizin eşsiz koylarını daha fazla kişiye tanıtarak deniz turizminin geliştirilmesi sorumluluğunun bilinciyle; müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerini filosunda sahip olduğu farklı boyut ve donanımlardaki teknelerle karşılamaktadır. 

REZERVASYON